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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
24/02/2016 |
Data da última atualização: |
17/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERNANDES, N. A. T.; SOUZA, C. S.; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARNEIRO, J. da C.; OTENIO, M. H. |
Afiliação: |
N. A. T., Institution of Higher Education Centre of Juiz de Fora; C. S. SOUZA, Institution of Higher Education Centre of Juiz de Fora; JUNIOR CESAR FERNANDES LIMA, CNPGL; MARLICE TEIXEIRA RIBEIRO, CNPGL; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL. |
Título: |
Analysis of physical and chemical waste in swine digesters solid in summer period |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pahogenic microorganisms; Pullution potential. |
Thesaurus Nal: |
anaerobic digestion. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146391/1/Cnpgl-2015-CongBrMicr-Analysis.pdf
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Marc: |
LEADER 00703nam a2200193 a 4500 001 2038419 005 2022-11-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERNANDES, N. A. T. 245 $aAnalysis of physical and chemical waste in swine digesters solid in summer period$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia$c2015 650 $aanaerobic digestion 653 $aPahogenic microorganisms 653 $aPullution potential 700 1 $aSOUZA, C. S. 700 1 $aLIMA, J. C. F. 700 1 $aRIBEIRO, M. T. 700 1 $aCARNEIRO, J. da C. 700 1 $aOTENIO, M. H.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/07/2023 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AZOUBEL, P. M.; BAIMA, M. do A. M.; AMORIM, M. da R.; OLIVEIRA, S. S. B. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA; MARIA DO AMPARO MELO BAIMA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA SERTÃO PERNAMBUCANO; MARIANA DA ROCHA AMORIM, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO; SOFIA SORELLY BELÉM OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO. |
Título: |
Effect of ultrasound on banana cv Pacovan drying kinetics. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, v. 97, p. 194-198, 2010. |
DOI: |
10.1016/j.jfoodeng.2009.10.009 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to study and to model the drying kinetics of fresh and ultrasonic pretreated banana cv Pacovan using the diffusional model (Fick?s second law) and an empirical two parameters model (Page model). The pretreatment was carried out in an ultrasonic bath at 30 °C. The drying process was carried out in a fixed bed dryer at two different temperatures (50 and 70 °C) and 3.0 m/s air velocity. Page empirical model provided the best simulation of the drying curves. The diffusional model was used to describe the moisture transfer and the effective diffusivities of water were determined and were in the order of 10 9 m 2 /s. These diffusivities increased with increasing temperature and with the application of ultrasound, while the process time reduced, which can represent an economy of energy, since air drying is cost intensive. |
Palavras-Chave: |
Banana Pacovan; Cinética de secagem; Difusividade efetiva; Pré-tratamento de ultrassom; Pré-tratamento ultrassônico. |
Thesagro: |
Banana; Secagem; Ultrassom. |
Thesaurus NAL: |
Drying; Musa. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154800/1/Effect-of-ultrasound-on-banana-cv-Pacovan-drying-kinetics-2010.pdf
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Marc: |
LEADER 01680naa a2200289 a 4500 001 2154800 005 2024-04-16 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.jfoodeng.2009.10.009$2DOI 100 1 $aAZOUBEL, P. M. 245 $aEffect of ultrasound on banana cv Pacovan drying kinetics.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aThe aim of this work was to study and to model the drying kinetics of fresh and ultrasonic pretreated banana cv Pacovan using the diffusional model (Fick?s second law) and an empirical two parameters model (Page model). The pretreatment was carried out in an ultrasonic bath at 30 °C. The drying process was carried out in a fixed bed dryer at two different temperatures (50 and 70 °C) and 3.0 m/s air velocity. Page empirical model provided the best simulation of the drying curves. The diffusional model was used to describe the moisture transfer and the effective diffusivities of water were determined and were in the order of 10 9 m 2 /s. These diffusivities increased with increasing temperature and with the application of ultrasound, while the process time reduced, which can represent an economy of energy, since air drying is cost intensive. 650 $aDrying 650 $aMusa 650 $aBanana 650 $aSecagem 650 $aUltrassom 653 $aBanana Pacovan 653 $aCinética de secagem 653 $aDifusividade efetiva 653 $aPré-tratamento de ultrassom 653 $aPré-tratamento ultrassônico 700 1 $aBAIMA, M. do A. M. 700 1 $aAMORIM, M. da R. 700 1 $aOLIVEIRA, S. S. B. 773 $tJournal of Food Engineering$gv. 97, p. 194-198, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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